Aktivitetsinformation

SvenskaEnglish

Dive Against Debris

DatumKlockslagAktivitet

Anmäl dig här!

Dive Against Debris

Datum: 2018-05-29 - 2018-05-31

Beskrivning

Dive Against Debris är ett av Project Awares största projekt som sedan starten 2011 engagerat mer än 50 000 dykare i 114 länder som avlägsnat och rapporterat över 1 miljon delar skräp.

Varje år dör tiotusentals marina djur och sjöfåglar från att äta eller från att trassla in sig i skräp som driver omkring i våra hav. Så mycket som sjuttio procent av skräpet i våra hav sjunker till havsbotten och det är bara vi dykare som har färdigheter att ta itu med och plocka upp allt detta skräp.

För att göra långsiktiga förbättringar måste privatpersoner, företag och regeringar göra förändringar som hindra skräp från att hamna i havet. För bästa resultat måste en så korrekt bild som möjligt av problemet finnas. Genom att delta Dive Against Debris hjälper du till att bygga upp den bilden. De data du samlar in hjälper till att driva på förändringar som skyddar marint liv och marina miljöer. Kursens mål är att ge dig som dykare kunskap och verktyg för att genomföra Dive Against Debris-undersökningar. Från att avlägsna skräp på ett så skonsamt sätt för miljön som möjligt till rapportering av uppgifterna till Project AWARE. Undersökningar på samma plats över en längre tid är det bästa sättet att bygga en omfattande databas och identifiera områden som måste prioriteras.

Innehåll

Vid första kurstillfället går vi igenom de utmaningar vi har för att rensa upp våra hav och rädda det marina livet. Vi diskuterar säkra och skonsamma sätt att avlägsna skräp från botten och kustlinjen samt listar dykfärdigheter och utrustning som behövs. Vid andra kurstillfället applicerar vi vad vi lärt oss och städar upp vår dykplats Ön. Efter dykgenomgång delar vi upp oss i par och fördelar oss över dykplatsen för att kunna plocka upp och dokumentera så mycket eventuellt skräp som möjligt.

Förkrav

PADI Open Water Diver eller motsvarande

Utrustningskrav

Komplett dykutrustning. Finns att hyra.

Inkluderat

Lån av nätkasse och annan specifik utrustning för Dive Against Debris. Gott från grillen efter utedyket. Certifikatet gäller som ett av fem certifieringar till Master Scuba Diver.

Pris

Detta progam är gratis (men kontakta H2O för att vara säker på att det stämer)