Grottdykarutbildning

SvenskaEnglish

cave_ed_banner

Att gå en kurs i grottdykning är ett svårslaget äventyr, du får uppleva fantastiska platser, utmana dig själv och lär dig en mängd nytt, både teoretiskt och praktiskt. 

Det flesta av våra kurser börjar på hemmaplan med teori och skillsövningar, därefter fortsätter kursen med grottdyk i till exempel Spanien eller Frankrike. Men det finns också en möjlighet att genomföra hela utbildningen på plats vid grottan. Det finns också en möjlighet att utbilda sig till Gruvdykare (IANTD Mine diver) vid någon av vcave_asplundåra svenska gruvor. 

Vår instruktör Johan Asplund är en av Sveriges mest erfarna grottdykare och har stor erfarenhet från grottdykning och gruvdykning både från Sverige och utomlands till exempel från Frankrike, USA och Mexiko. Johan utbildar också Trimixdykare i öppet vatten både på OC (Backmount och Sidemount) och CCR (Sentinel och Inspiration) .

Vi erbjuder idag utbildning i grott och gruvdykning OC (backmount och sidemount) och på följande rebreathers: VMS Sentinel, AP Inspiration (Vision och Classic), Poseidon (MkVI och Se7en), JJ CCR och DiveRite O2ptima.

Om du redan är utbildad grottdykare och vill lära dig att dyka med trimix (på til exempel en Trimix 65 eller en TecTrimx kurs) finns det en möjlighet att göra det i en grottmiljö. 

iantdlogoH2O har valt att utbilda grottdykare inom IANTD en av de äldsta och mest välrenommerade utbildnings organisationerna inom grottdykning.